Aanmelding

Je kunt je aanmelden bij de praktijk door het aanmeldformulier in te vullen. Na ontvangst van dit aanmeldformulier neem ik telefonisch contact met je op om een globale indruk te krijgen van jou en je zorgvraag en te kijken of dit zou passen binnen mijn (buiten)praktijk. We plannen dan in overleg een eerste intakegesprek in en ik stuur je een klachtenvragenlijst. Mocht je specifieke vragen rondom de aanmelding hebben dan kan je uiteraard telefonisch contact opnemen. Doordat ik vaak in gesprek ben, kan het zijn dat ik niet gelijk kan opnemen. Als je een voicemail inspreekt, dan zal ik je zodra dit uitkomt terugbellen.

Intake

Het eerste fysieke gesprek, dit noemen we een intakegesprek, is een oriënterend gesprek waarbij de focus ligt op het kennismaken met elkaar. Het belangrijkste doel is om te kijken of je een klik ervaart met mij en ik zal kijken of ik degene ben die jou nu het beste kan helpen. Daarnaast is de intake uiteraard ook bedoeld om nog specifieker in te gaan op je hulpvraag en het doel van de behandeling. En als laatste is het de eerste ervaring met een behandeling in de natuur en dus een mogelijkheid om te ervaren of dit een vorm van therapie is die je fijn vindt. Aan het einde van het eerste intakegesprek stemmen we af of we het zien zitten om met elkaar de behandeling te starten. Als tijdens de intake blijkt dat je klachten te zwaar zijn voor behandeling in de basis GGZ dan zal ik je doorverwijzen naar de specialistische GGZ.

‘Listen to the wind, it talks. Listen to the silence, it speaks. Listen to your heart, it knows’

Behandeling

Na de intake volgt een tweede intake gesprek waarin de behandeldoelen specifiek worden vastgesteld. Aansluitend wordt gestart met de behandeling. In overleg stemmen we samen af op welk moment we elkaar treffen en of dit wekelijks, om de week of nog minder vaak zal zijn. In principe duren afspraken 60 minuten. In ieder geval evalueren we halverwege het traject de behandeling om te kijken of we op de goede weg zijn en om de behandeldoelen voor het laatste deel van de behandeling vast te stellen. Aan het einde van de behandeling stuur ik je nog een keer de klachtenvragenlijst toe, zodat we hiermee goed het resultaat van de behandeling kunnen beoordelen.

Locatie

In overleg spreken we af waar we gaan wandelen. Ik wandel op twee locaties:

  • Liesbos Breda, het grootste en oudste zomereikenbos van Nederland. We ontmoeten elkaar op parkeerplaats het Liesbos, Torendreef 4839 AM Breda. Dit is 200 meter voor restaurant Boswachter Liesbosch.
  • Landgoed Visdonk, een meer open gebied met weilanden en heide en het mooie Rozenven. We ontmoeten elkaar bij de houten slagboom bij Brasserie T-huis, Dennescheerderdreef 11 in Roosendaal.

Als het heel slecht weer is (code oranje of ijzel) en we daardoor helaas niet de natuur in kunnen, verzetten we de afspraak of laten we deze online doorgaan.

Kosten

De kosten voor de 2 intakegesprekken zijn € 150,- per gesprek van 60 minuten en de aansluitende gesprekken kosten € 125,- per gesprek van 45-60 minuten. Dit bedrag is vrijgesteld van BTW.

Afhankelijk van de klachten die je hebt, kan je behandeling vergoed worden. Ik heb er voor gekozen om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat je na afloop van het gesprek een factuur krijgt die je betaalt aan de praktijk. Als jouw klachten vallen onder de verzekerde zorg, dan kun je de factuur naar jouw zorgverzekeraar sturen die de kosten dan volledig of gedeeltelijk (meestal 65%-80%) aan je terug zal betalen. Dit is afhankelijk van de soort zorgverzekering die je hebt afgesloten en de verzekeraar waar je bij bent aangesloten. Ik kan je hierover meer specifiek informeren tijdens de telefonische voorintake en/of het intake gesprek.

Praktische informatie

In principe werk ik op de dinsdagochtend, woensdagochtend en de vrijdag. In overleg kan eventueel ook een afspraak in de avond gemaakt worden op dinsdag of vrijdag vanaf 19.30 uur (zolang zonsondergang na 20.30 uur is).

Momenteel is er geen sprake van een wachtlijst.

Registraties

BIG-registratienummer: 29916807525

AGB-code persoonlijk: 94010595

AGB-code praktijk: 94067023

KvK-nummer: 81301111

 

'Buiten als het kan,

online als het moet '

Registraties

BIG-registratienummer: 29916807525

AGB-code persoonlijk: 94010595

AGB-code praktijk: volgt

KvK-nummer: 81301111

 

Badge Buitenpsycholoog 2022-2023 web

'Buiten als het kan,

online als het moet '

Registraties

BIG-registratienummer: 29916807525

AGB-code persoonlijk: 94010595

AGB-code praktijk: volgt

KvK-nummer: 81301111

 

Badge Buitenpsycholoog 2022-2023 web

'Buiten als het kan,

online als het moet '

klaprozen
×